Stoff sofaer

En sofa med stoff er en klassiker i de fleste hjem. Det er delvis på grunn av alle de forskjellige sammensetningene av stoff som det eksperimenteres med for å forbedre kvalitet, design og komfort.

Les mer

Kategori banner

Filtrer etter

Pris
NOK NOK
Farge
Retning
Materiale
Antall personer
Bredde 1
Filter

En sofa med stoff er en klassiker i de fleste hjem. Det er delvis på grunn av alle de forskjellige sammensetningene av stoff som det eksperimenteres med for å forbedre kvalitet, design og komfort.

Med så mange forskjellige typene stoffer og tekstiler kan det være vanskelig å velge. For å gjøre valget ditt mye enklere har vi samlet et bredt utvalg av stoffsofaer som kommer i ulike modeller og stofftyper. 

Ulik slitestyrke på stoffene

En sofa trenger ikke bare å høre til en stue i et hus, den brukes også på offentlige steder. Jo flere som slår seg ned i en sofa i løpet av en dag, jo større slitestyrke bør stoffet ha. Man vil gjerne ha høy slitestyrke på en offentlig sofa, men hjemme vil man gjerne ha litt mindre - alt etter bruken. For å måle slitestyrken til stoffet, bruker vi måleenheten Martindale.

Skal din nye stoffsofa stå i gangen eller på kontoret og først og fremst bare være til pynt, kan du enkelt nøye deg med en stofftype med en Martindale på rundt 15.000. For en småbarnsfamilie eller stor bruk av den deilige stoffsofaen kan det være fordelaktig med en stoffsofa som har Martindale rundt 25.000.

For offentlige steder kan en Martindale på 80 000 eller mer være nødvendig! Det varierer imidlertid fra hjemmeinnredning til hjemmeinnredning samt faktisk bruk av stoffsofaen. Når du skal velge stoff til stoffsofaen din, bør du derfor undersøke stoffets slitestyrke i forhold til akkurat din situasjon. Her på sofadk.no prøver vi så langt det er mulig å ha stoffsofaer med ulik holdbarhet. Dermed kan du finne en sofa med stoff som passer akkurat ditt sofaforbruk.

En stoffsofa etter din smak

Stoff dekker flere typer tekstiler, og sofaer er i dag designet med fokus på at ikke én type stoff passer for alle. Det produseres ofte kombinasjons mønstre mellom for eksempel polyester, bomull, polypropylen eller lin. Dette gir deg et stort spillerom når du skal kombinere stuen din basert på ulike kontraster, fargekombinasjoner og stoffstrukturer.

Noen stoffsofaer vil være helt glatte i strukturen, mens en grovere struktur vil skape et annet utseende. Det store utvalget av stoffsofaer av ulike tekstiltyper gjør det derfor til en lek å kombinere stoffsofaen din med andre tekstiler i stua. Velger du for eksempel en velursofa, kan du velge å bruke velur som den dominerende stofftypen i stua, eller du kan blande det sammen ved å bruke puter i enten bomull eller polyester.

En stoffsofa for dine spesifikke behov

Så lenge trekket på en sofa er laget av stoff, er det en stoffsofa. Derfor kan du finne ulike typer sofaer som våre sjeselong sofaer som også er i denne kategorien. Siden stoffsofaer i seg selv tilbyr mange muligheter når det gjelder personlig preg og design, blir det bare enda bedre at du kan finne en stoffsofa i en bestemt modell eller fasong.

Man bør også impregnere stoffet slik sofaen varer lenger.Med riktig slitestyrke, stofftype og impregnering vil både du og stuen din få mange års glede av din nye stoffsofa.