Dyp sofa

Den dype sofaen har absolutt fått terreng i danske hjem for sin evne til å skape en komfortabel salonglignende atmosfære som bidrar til avslapning og hygge.

Les mer

Kategori banner

Filtrer etter

Pris
NOK NOK
Farge
Retning
Materiale
Antall personer
Bredde 1
Filter

Den dype sofaen har absolutt fått terreng i danske hjem for sin evne til å skape en komfortabel salonglignende atmosfære som bidrar til avslapning og hygge.

Hvis du er ute etter en dyp sofa, har du kommet til rett sted. Vi har samlet litt inspirasjon her i artikkelen, hvor du finner noen av våre mest populære sofaer med gode sittedybder som virkelig oppfordrer deg til å slappe av på sofaen.

Hva kjennetegner en dyp sofa?

Selvfølgelig er det subjektivt hvor dyp en sittedybde må være før du kan snakke om en dyp sofa. Samtidig er det noen som kjøper de dype sofaene for å faktisk få den dype sittedybden, mens andre først og fremst går for det veldig ikoniske visuelle uttrykket som de dype sofaene vanligvis har. Avhengig av dybden på ryggstøet, kan man beskrive en sofa som dyp visuelt, men ikke nødvendigvis rent praktisk.

I denne artikkelen har vi samlet litt av alt - en modell som du fint kan kalle for en ekstra dyp sofa, en dyp hjørnesofa og selvfølgelig også noen vanlige dype sofaer. Felles for alle disse sofaene er at de har en sittedybde på over 60 centimeter. Det er betydelig mer enn en tradisjonell sofa, som vanligvis vil ha en sittedybde på rundt 50 til 55 centimeter.

Roma: Vår dypeste sofa

Med en sittedybde på 70 centimeter er Roma vår dypeste sofa, og vi tør faktisk å kalle den en ekstra dyp sofa. Her er det en reell mulighet til å lene seg tilbake. I virkeligheten er sittedybden bare 20 centimeter mindre enn en tradisjonell enkeltseng - det er ganske sprøtt. Derfor er det nok ingen overraskelse at du fint kan ligge godt i denne dype sofaen.

Dybden på Roma-modellen bidrar definitivt til å gi den en spesiell status i stuen som ikke mange sofaer kan matche. Her bidrar også de forskjellige fargene sofaen kan kjøpes i, noe som gjør at den kan gi et skikkelig inntrykk i stuen samtidig som den er en del av innredningen.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at en sofa med ekstra dybde også krever en viss plass. Den er best plassert i en stue med god plass og høye tak - det er det ingen tvil om.

Hamburg: Kompakt sofa med dyp sittedybde

Med en sittedybde på 69 centimeter sniker Hamburg-sofaen seg inn på en nær andreplass. Sofadybden i seg selv er imidlertid mindre, noe som betyr at det overordnede uttrykket her er mindre voldsomt, og at du derfor ikke trenger like mye plass som med Roma-sofaen.

Her får du altså en dyp sofa som kan stå skarpt i litt mindre rom. Det er et opplagt valg for deg som går for den dype sofaen på grunn av sittedybden og ikke på grunn av den visuelle dybden og det bombastiske uttrykket.

Barcelona: Sofaer med åpent utrykk og god sittedybde

De to ovennevnte sofaene har ingen ben, og er derfor svært nær gulvet. Det kan gjøre uttrykket deres litt tyngre, noe det absolutt ikke er noe galt med. Men hvis du vil ha sittedybden og samtidig ha en sofa med et lettere uttrykk, så er det også mulighet for det.

La oss presentere vår populære Barcelona sofa. Den har en sittedybde på 66 centimeter. Det vil si en ganske dyp sofa, men fordi den står på bena og dermed får luft under seg, ser det raskt mer åpent ut. Den er derfor også bedre egnet for mindre rom. Sofaens design og dimensjoner gir også litt mer fleksibilitet når det gjelder plassering og innredning.

Manhattan: Komfortsofaen med god sittedybde

Når du ser på Manhattan-sofaen vår, kan det godt være at du tenker den er dypere enn Barcelona-sofaen, men det er faktisk ikke tilfelle. Sittedybden på 63 centimeter er 3 centimeter lavere enn Barcelona-sofaen, og den totale dybden er også litt mindre.

Årsaken til at den fortsatt kan se ut til å være større, har ganske enkelt å gjøre med dimensjonene, og det faktum at den står veldig nær gulvet. Dette får den til å virke større og spiller mer inn i det klassiske designet av en dyp sofa.

Den er også en av våre mest populære modeller fordi den kombinerer en dyp sittedybde (uten å være for dyp) med et ikonisk design som virkelig skaper en følelse av lounge-stemning og avslapning.

Her er det igjen det gode utvalget av farger og materialer som bidrar mye, samt det faktum at det er en modulsofa som kan settes sammen som du vil. Så for eksempel kan du få en dyp hjørnesofa hvis det er det du drømmer om.